Chambres d’hôtes is de Franse betekenis voor Bed and Breakfast.

chambres dhotes zoeken terre de lumiere huis betekenis

De term chambres d’hôtes of betekenis is letterlijk ‘gastenkamers’ en u bent dan ook vaak letterlijk te gast bij een eigenaar in huis.

Deze betekenis is bij vele Nederlanders wel bekend. In Frankrijk bestaan er tienduizenden chambres d’hôtes door heel het land. Ook als je de snelweg afgaat zijn er veel te vinden. Je huurt een kamer per nacht of voor meerdere nachten. Bij een overnachting in een chambres d’hôtes zit het ontbijt altijd inbegrepen. Net als bij een overnachting in een bed and breakfast. De eigenaars stellen dus een overnachting beschikbaar in hun eigen huis. Dit kan variëren van één tot maximaal 5 kamers. Ze serveren in de ochtend een gezellig en lekker Frans ontbijt.
chambresdhotes zoeken-chateau-la-commanderie kasteel betekenis
De oorsprong van het aanbieden van kamers van de gasten heeft te maken met het platteland. Dit gaat al tot vele jaren terug. Als extra bijverdienste verhuurde de vrouw des huizes kamers in hun huis. Dit waren vaak simpele, maar fijne overnachtingsplekken. Hier worden de gasten goed in de watten gelegd. Inmiddels is de term chambres d’hôtes enigszins vrijer geworden. Bed and breakfast worden omgetoverd tot de meest luxueuze bestemmingen. Compleet met ontspanningsmogelijkheden. Daarnaast bestaan er ook nog vele eenvoudigere chambres d’hôtes waar de eigenaars hun uiterste best doen om het de gasten naar hun zin te maken.

Chambres dhotes zoeken gites allier omgeving betekenis

Zoals gezegd bestaat er een grote diversiteit aan chambres d’hôtes. Er zitten grote verschillen in comfort. De geboden faciliteiten zwembad, sauna, etc. Maar ook de prijs kan enorm verschillen. Soms deel je het sanitair met andere kamers. Andere chambres d’hôtes zijn erg luxe en hebben bijvoorbeeld naast een buitenzwembad een sauna en een hottub.
Chambres d’hôtes kun je ook per nacht huren. Dan krijg je ‘s morgens een heerlijk ontbijt en het bed is al opgemaakt bij aankomst. Als je het leuk vindt om ‘s avonds te dineren met de eigenaars en de andere gasten? Dat kan bij veel accommodaties. Table d’hôtes is erg leuk en gezellig en je ontmoet andere gasten.
Op de website www.opreisinfrankrijk.nl staan nog meer informatie en tips.