Les Teuillères

Chambres d'hôtes | Gîtes | Occitaine | Lot | Quercy | vanaf € 60,00 | Domaine "Les Teuillères" ligt in het hart van de "Jardin du Ségala". Deze chambres d'hôtes ligt in Quercy. In het departement Lot, in de buurt van de Dordogne. Rond ons karaktervol herenhuis met gastenkamers zijn er drie campings en drie gîtes.

Les Teuillères | Chambres d’hôtes

Bienvenue bij Lizeth & Guido

Domaine “Les Teuillères” ligt in het hart van de “Jardin du Ségala”.

Deze chambres d’hôtes ligt in Quercy, departement Lot, vlakbij de Dordogne. Rondom ons oude, karaktervolle landhuis met chambre d’hôtes liggen drie kampeervelden, met ruime plaatsen én prachtig uitzicht, en drie unieke gîtes. Het meer lac du Tolerme is op loopafstand.

De omgeving

Welkom in Quercy, met zijn bossen, valleien, rotsen en heuvels; rust en ruimte volop. Adembenemende panorama’s en prachtige grotten om in te verdwalen. Veel kastelen om te bezoeken. Sfeervolle regionale markten om rond te dolen en daarnaast authentieke rommelmarkten om lekker rond te snuffelen. Gezellige festivals, cultuur en culinaire gastronomie. Kortom; voor ieder wat wils.

De Camping

De camping heeft 30 ruime plaatsen, halfschaduw en halfzon, en zijn geschikt voor zowel tenten, caravans alsmede campers. Bijna overal zijn de staanplaatsen uitgerust met een elektrische aansluiting. Waterpunten zijn eveneens overal op de camping te vinden. Auto’s worden geaccepteerd op de staanplaatsen. De verwarmde sanitaire voorzieningen bevinden zich in de kelder van het landhuis. Toiletten, warme douches, wastafels, afwas- en waskuipen met warm water staan ​​tot uw beschikking. Daarnaast kunt u gebruik maken van een wasmachine en is er een aparte badkamer aanwezig voor mensen met beperkte mobiliteit.

Het gebruik van warm water is gratis. Echter gebruik van de wasmachine en droger is tegen betaling. Alle locaties hebben een prachtig uitzicht op het meer of de omliggende heuvels.

Rocamadour

Vanuit Les Teuillères rijdt u in ongeveer 60 minuten naar Rocamadour, een oud bedevaartsoord. Pelgrims komen al vanaf de 9e eeuw hier naar toe. Wanneer de pelgrims in vroeger tijden de zware tocht naar Rocamadour volbrachten, kregen ze als aandenken een relikwie mee genaamd La Sportelle.
Rocamadour is ook bekend door de aanwezigheid van de Zwarte maagd. Volgens sommige geloven brengt deze ongeluk en voor andere geloven heeft de zwarte maagd een grote aantrekkingskracht. Wie heeft er gelijk?

Vertier en plezier

Naast de vele sanctuaria, kerken en andere historische plaatsen is er veel ruimte boven de stad op het vlakke gedeelte ingeruimd voor vertier en plezier. Onze favoriete attractie is de roofvogel show La Roche des Aigles.  Verder is er een train by night. Met dit treintje rijdt u door Rocamadour, waarbij er gestopt wordt op interessante fotografie plekken.
Voor de kunstliefhebber is er een tapijt museum, een oudheidkundig museum en diverse kunstgalerieën.

Kortom er is echt heel veel te zien en te doen in Rocamadour. Een volledige dag hier doorbrengen is niet moeilijk. Winkels, eettentjes en restaurants zijn er genoeg.

A bientôt chez nôtre chambres d’hôtes

Les Teuillères

   

Stem en schrijf een beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *