Une Chance de la France | B&B

Chambres d'hotes | Grand Est | Ardenne | vanaf € 50,00 | We hebben een chambres d'hôtes in het Noord-Franse gehucht ‘Le Tambourin’ (235 m) in de streek ‘Thiérache-Ardennaise’. We hebben daar de afgelopen jaren onze droomplek kunnen creëren: ‘Une Chance de la France!’

Une Chance de la France | Chambres d’hôtes

Une-Chance-de-la-France-chaambres dhotes zoeken huis

Bienvenue bij Monique en Branko

We hebben een chambres d’hôtes in het Noord-Franse gehucht ‘Le Tambourin’ (235 m) in de streek ‘Thiérache-Ardennaise’.

We hebben daar de afgelopen jaren onze droomplek kunnen creëren: ‘Une Chance de la France!’

Het is een plek waar we hondenliefhebbers, fietsers, wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen ontvangen. Kleinschalig, betaalbaar en informeel. Een ongedwongen plek waar je kunt onthaasten, ontbijten, een boek kan lezen, een wijntje kan drinken, van de natuur kan genieten en een ‘menu du jour’ kunt eten. Onze gasten zijn welkom met of zonder hond(en). Op het volledig omheinde terrein mogen de honden los. De minimum leeftijd van onze gasten stellen we, i.v.m. de veiligheid, op 16 jaar.

Chambres d’hôtes

We verhuren drie ruime, lichte en smaakvol ingerichte kamers. Bij ‘Chambres’ vind je meer informatie en foto’s m.b.t. de kamers. De kamers zijn prima geschikt voor een overnachting op doorreis richting het zuiden, maar ook comfortabel genoeg om een weekje als uitvalsbasis te gebruiken om de omgeving te verkennen.

Cabane, camping en caravan

Naast de kamers verhuren we ook een cabane (trekkershut), een ingerichte caravan met voortent en hebben we twee ruime kampeerplekken op ons terrein die geschikt zijn voor tenten en vouwwagens. Meer informatie vind je op deze site.

Omgeving en terrein

De Thiérache is een streek in Noord-Frankrijk die zich uitstrekt tot in het departement Ardennen (08). Het is van oudsher een gebied waar veel gevochten is. De versterkte kerken in de omgeving herinneren hieraan. Het gebied is glooiend en verdeelt in diverse kleurenvakken: het frisse groen van de weides, de fel gele koolzaadvelden, de goudgele graanvelden en de donkergroene bosschages. De runderen staan met hun kalfjes in de wei en daarboven vliegt de buizerd. Une Chance de la France ligt ‘op de campagne’ en ons huis is verstopt in een bosrand. Dat geeft het terrein van bijna 70 are de nodige beschutting. Maar gelukkig zitten we niet opgesloten: vanaf het terrein heb je ook prachtig uitzicht!

Table d’hôtes

Zoals het hoort bij een chambre d’hôtes worden de kamers aangeboden met ontbijt. En ‘s avonds is er de mogelijkheid om mee te eten en aan te schuiven bij de table d’hôtes. Je hebt echter ook de keuze te gaan dineren bij één van de vele restaurantjes in de omgeving.

Brocante

Van het voorjaar tot in het verre najaar worden er in de ons omringende dorpjes ‘brocantes’ georganiseerd. Dat zijn gezellige rommelmarktjes die vaak samen gaan met het jaarlijkse dorpsfeest. Maar ook in het eigen winkeltje van Monique kun je terecht voor leuke spulletjes. Van servies en stokbroodkasten tot tafeltjes en vazen. Zeker de moeite waard om eens rond te neuzen, misschien zit er wat voor je tussen…..

Monique’s workshops
Monique verzorgt op Une Chance de la France diverse creatieve workshops.
Alle workshops zijn met koffie, thee en iets lekkers!

Wil je vrijblijvend onze Nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan met alleen je mailadres aan op info@unechancedelafrance.com

A bientôt chez Une Chance de la France

Monique en Branko

       

3 reviews

 1. "Een pareltje net over de grens met Belgie"

  Goed verborgen in de Franse Ardennen ligt deze B&B annex hondencamping. Ik verbleef er enkele weken op de camping met mijn hond James. Wat een plezier voor baasje en hond, veilig los kunnen lopen en spelen met andere honden op het volledig omheinde en afgesloten terrein. Mooie wandelingen in de omgeving in de velden en bossen. ‘s Avonds aanschuiven met de andere gasten voor de table d’hotes, een culinaire belevenis steeds opnieuw. Bedankt Monique & Branko, jullie zien mij zeker terug !

 2. "Gastvrij adres en ideaal voor onze hondjes"

  Evenals in 2018 hebben wij hier een paar gezellige dagen doorgebracht. Monique en Branko zijn zeer gastvrij en we hebben ook heerlijk gegeten. Voor onze hondjes Fleur en Fifi was het ook genieten. We komen hier zeker nog eens terug.

 3. Une chance de la France geeft jezelf een kans om samen met je hond te genieten en je te laten verwennen in de prachtige Franse Ardennen!

  Als je aan komt rijden en je ziet het boordje Le Tambourin dan kijk je uit over de velden en opeens sta je voor een hek. De honden kwamen me al tegemoet en Monique opende het hek met een warme begroeting. Ik voelde me meteen op mijn plek. Mijn hond maakte ook kennis met een mooie roedel die gewend zijn aan gasten met hun honden. De rust valt over je heen… Je ogen krijgen de kost, de prieeltjes op het terrein zijn lieflijk en nodigen uit om te gaan lezen en de inrichting van iedere kamer is met liefde en aandacht aangekleed. Je slaapt er heerlijk! Zowel ontbijt als diner zijn voedzaam, verrassend goed en uitgebreid. Vanuit deze uitvalbasis kan je de omgeving verkennen om ‘s avonds weer te genieten van goed gezelschap! Kortom Une chance de la France geeft jezelf een kans om samen met je hond te genieten en je te laten verwennen in de prachtige Franse Ardennen!
  Merci et salut!

Stem en schrijf een beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *