Vandaag de dag is het rijden in een elektrisch aangedreven auto een veel besproken item. Als je in Nederland elektrisch rijdt heb je vele mogelijkheden om je accu van je auto op te laden.

Als je op reis in Frankrijk bent met je elektrische auto, is het verstandig om goed uit te zoeken waar je de oplaadpunten kunt vinden. Tesla heeft een App waar je dit op kunt zien.
Het dient wel enige kennis van zaken om de juiste oplaadpunten te vinden en te weten hoelang je er over doet om je auto weer volledig op te laden. Frankrijk is nog niet zover met het aantal laadstations. Het aantal is ongeveer 20% van het aantal in Nederland.
Er zijn in diverse regio’s van Frankrijk wel laadpalen waar je terecht kunt als je een abonnement hebt en een badge die de laadpaal activeert.
In de Loire(42) heb je Mobiloire.fr waar je een abonnement kunt afsluiten.

Op die manier kun je bijvoorbeeld bij de Super U Supermarkt boodschappen gaan doen en tegelijkertijd je auto opladen. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan en wordt je vakantie niet in beslag genomen om steeds weer aan het opladen van je auto te worden herinnert. We wensen je een fijne en onbezorgde vakantie als je op reis in Frankrijk bent met je elektrische auto.

Zoek

Weer in Frankrijk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief