Chambres d’hotes in Haute-de-France bij Nederlandse en Belgische eigenaren.

Leuke kleinschalige Franse bed and breakfast (B&B) adresjes in deze regio.

Haute de France is een regio in Noord-Frankrijk en haar hoofdstad is het gotische Amiens.

Een chambres d'hôtes vakantie is genieten van het schilderachtige blauw van de kust en het groen beboste binnenland met valleien, moerasgebieden en bossen.

Oorspronkelijk was de regio volledig met bos bedekt. Tegenwoordig zijn er nog twee grote bosgebieden over. Namelijk bij Compiègne en bij Retz. De Baie de Somme (Baai van de Somme) is een eldorado voor liefhebbers van buitensport. U kunt vanuit uw bed and breakfast kajakken, strandzeilen, wandelen, paardrijden of fietsen. Liefhebbers van ornithologie en beschermde natuur kunnen hun hart ophalen in het Maison de la Baie de Somme et de l’Oiseau en in het Parc ornithologique du Marquenterre. En tuinliefhebbers laten zich verleiden door de vele parken en tuinen van Picardië. Uw bed and breakfast in deze noordelijke regio ligt te midden van het rijke erfgoed: van koningskastelen tot nagemaakte prehistorische dorpjes. Er verrezen grote, middeleeuwse kathedralen in Picardië. Bijvoorbeeld de kathedraal van Amiens, maar liefst twee keer zo groot als de Notre-Dame in Parijs. U vindt van elke eeuw wel sporen terug in Picardië. Tot de kunst- en historische steden behoren Amiens, Chantilly, Laon en Compiègne.

Bonne route

Als je op vakantie naar Frankrijk gaat dan kom je tal van mooie dorpen en steden tegen zeker in Haute- de-France.

Het is een heerlijk land om bijna in te verdwalen. Des al niettemin kun je eindeloos toeren in Haute-de-France en fantastische ritten maken door heuvelachtig landschap. Rijden via de route du soleil. Je komt er de bekende plaatsen tegen zoals Namen, Metz, Nancy en Dijon, Lyon, Marseille en ga zo maar door. Van de Westkust tot de grens vlakbij Italie. het blijft een boeiend en fascinerend land om te bezoeken. Niet te vergeten de rijke gastronomie die dit land kent. Vis uit de mediterane zee. Vlees uit de Limousine. Kaas uit Meaux en groenten uit de Provence. En natuurlijk de vele wijnboeren met de meest verrukkelijke wijnen die je maar kunt bedenken. Kortom, dit land zal je niet vervelen. Veel reisplezier op zoek naar mooie chambres d'hôtes en fijne overnachting. A bientôt et bonne voyage