Chambres d’hôtes in de Provence-Alpes-Côte d’Azur bij Nederlandse en Belgische eigenaren.

Leuke kleinschalige Franse bed and breakfast adresjes in de Provence-Alpes-Côte d’Azur.

In de Provence-Alpes-Côte d’Azur lijkt al het goede van Frankrijk samen te komen.

U vindt in deze zonovergoten streek een prachtig landschap, pittoreske dorpjes en naar lavendel geurende velden. U vindt er ook vele bed and breakfast accommodaties waar u het hele jaar door nieuwe energie kunt opdoen. De natuurparken van het Parc national des Ecrins, het Parc naturel régional du Queyras, en het Massif des Maures zijn een genot voor wandelaars. Houdt u van watersport? Kies dan voor de Gorges du Verdon wat de ideale omgeving is voor een kano, kayak, raft of andere tocht over de rivier Durance. In de winter lonken de skipistes van de Alpes-de-Haute-Provence en de Hautes-Alpes. In de zomer zijn deze berggebieden een paradijs voor wandelaars en bergsporters. Het is eigenlijk niet mogelijk om deze regio met een paar woorden te beschrijven. Zelfs met een meerdaagse route langs bed and breakfast adressen kunt u maar een deel van de Provence-Alpes ‘doen’. Niet getreurd, dit bezoek zal vast niet het laatste zijn. Zet in ieder geval Avignon, Arles en Aix-en-Provence op uw verlanglijstje als u uw bed and breakfast adres uitzoekt.

Bonne route

Als je op vakantie naar Frankrijk gaat dan kom je tal van mooie dorpen en steden tegen.

Het is een heerlijk land om bijna in te verdwalen. Des al niettemin kun je eindeloos touren. En fantastische ritten maken door heuvelachtig landschap. Uitgestrekte platteland.

Rijden via de route du soleil. Je komt er de bekende plaatsen tegen. Namen, Metz, Nancy, Dijon, Lyon, Marseille. En ga zo maar door. Van de Westkust tot de grens vlakbij Italie. het blijft een boeiend en fascinerend land om te bezoeken. Niet te vergeten de rijke gastronomie die dit land kent. Vis uit de mediterane zee, vlees uit de Limousine, Kaas uit Meaux, groenten uit de Provence. En natuurlijk de honderen wijnboeren met de meest verrukkelijke wijnen die je maar kunt bedenken. Kortom, dit land zal je niet vervelen. Veel reisplezier op zoek naar mooie chambres d'hôtes en fijne overnachtings plaatsen. A bientôt et bonne voyage