Tijdens een tour naar Montbrison kun je een mooie tussenstop maken in St. Bonnet Courreau.

Je waant je in het mooie glooiende landschap als in de Alpen.

Je hoort de bellen om de nekken van de schapen en het vergezicht doet je stil zijn.

De tijd staat stil

Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. In het verleden was dit een plek waar de boeren alleen ‘s zomers hun koeien lieten grazen en hun kaas maakten. ‘s Winters was het te koud en niet te bereiken. De gebouwen die hier staan waren eigenlijk geen volwaardige huizen, omdat er geen voorzieningen waren.

De Auberge is alleen in de zomer open. ‘s Winters is de weg niet begaanbaar als er sneeuw ligt. Het is wel een mooi gebied om te langlaufen.

Patia is een streekgerecht gemaakt van aardappel en room met boter.

Receptuur:

1 kg kleine aardappeltjes eventueel met schil goed schoon borstelen en in kleine plakjes snijden van 1/2 cm dik
3/4 liter slagroom
25 gram roomboter
1 kleine ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijn gesneden
peper en zout

Werkwijze:

Neem een grote kookpan waar alles in past.
Maak de pan warm en doe de boter in de pan en laat dit op een matig vuur uitbruisen.
Bak de ui en vervolgens de knoflook zachtjes totdat het glazig begint te worden.
Voeg alvast peper en zout toe.
Giet de room in de pan en breng dit tegen de kook.
De aardappel moet 3 cm onder de room staan.
Doe vervolgens de aardappelplakjes in de room en breng het geheel al roerend aan de kook.
Zet het vuur heel laag zodat de room net een klein beetje tegen de kook is.
Regelmatig roeren en na een half uurtje uitzetten.
Na ongeveer 15 minuten weer zachtjes tegen de kook brengen.
Dit duur in zijn geheel minimaal 3 uur.
Breng het geheel op smaak met peper en zout na 2 uur.
Als garnering kun je op het laatst een 1/2 bosje fijn gehakte peterselie of kervel aan toe voegen.

Je serveert dit bij charcuterie en gemengde salade met augurk en zilveruitjes

Eet smakelijk!

 

Zoek

Weer in Frankrijk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief