Table d’Hôtes is een maaltijd of een compleet diner van 3-4 gangen met voornamelijk verse (streek) producten. De table d’Hôtes wordt genuttigd gezellig aan tafel met de andere gasten én de eigenaren van de chambres d’hôtes. In de meeste keukens van de chambres d’hôtes wordt met veel passie en aandacht gekookt. De eigenaren hebben niet allemaal restaurant ervaring. Maar doen wel hun best om te variëren met verschillende menu’s. Echter er zijn ook restaurant-koks die hun baan in Nederland hebben opgegeven en in Frankrijk hun ziel en zaligheid in hun B&B leggen. Dat kun je dan ook wel zien en proeven.
De eigenaren die ‘s avonds voor hun gasten een heerlijke Table d’Hôtes serveren voelen zich veelal erg verbonden met de regio. Ze kiezen (bewust) voor groenten en fruit uit eigen moestuin.En halen hun andere producten niet te ver van huis. Zowel bij de plaatselijk boeren als op de locale markt. Specialiteiten van de streek weten de eigenaren vaak ook goed te vinden. Denk aan de (delicatessen) winkeltjes als de boulangerie, boucherie en epicerie in de buurt.
Veel Chambres d’Hôtes eigenaren in Frankrijk bieden naast het verhuren van gastenkamers ook Table d’Hôtes aan.
Table d’Hôtes met regionale producten