Wat is een Chambres d’Hôtes in Frankrijk?

Heerlijk genieten in een authentieke Franse omgeving!

Chambres d’Hôtes is de Franse benaming voor Bed and Breakfast.

De term chambres d’hôtes betekent letterlijk ‘gastenkamers’.

En u bent dan ook vaak letterlijk te gast bij een eigenaar in huis.

In Frankrijk bestaan er tienduizenden chambres d’hôtes door heel het land. En u huurt een kamer per nacht of voor meerdere nachten. Bij een overnachting in een chambres d’hôtes zit het ontbijt altijd inbegrepen, net als bij een overnachting in een bed and breakfast. De eigenaars stellen dus een overnachting beschikbaar in hun eigen huis (variërend van één tot maximaal 5 kamers). Ze serveren in de ochtend een gezellig en lekker Frans ontbijt.

Normaliter worden chambres d’hôtes per nacht gehuurd. Er wordt ‘s ochtends voor het ontbijt gezorgd en het bed is al opgemaakt bij aankomst. In veel gevallen is het ‘s avonds ook mogelijk mee te dineren met de eigenaars en de andere gasten, dit wordt table d’hôtes genoemd.

De oorsprong van het aanbieden van kamers van de gasten heeft te maken met het platteland.

En gaat al tot vele jaren terug. Als extra bijverdienste verhuurde de vrouw des huizes kamers in hun huis. Dit waren vaak simpele, maar fijne overnachtingsplekken waar ze de gasten goed in de watten legde. Inmiddels is de term chambres d’hôtes enigszins vrijer geworden en worden chambres d’hôtes omgetoverd tot de meest luxueuze bestemmingen zijn, compleet met ontspanningsmogelijkheden. Daarnaast bestaan er ook nog vele eenvoudigere chambres d’hôtes waar de eigenaars hun uiterste best doen om het de gasten naar hun zin te maken.

Zoals gezegd bestaat er een grote diversiteit aan chambres d’hôtes.

Er zitten grote verschillen in comfort, de geboden faciliteiten (zwembad, sauna, etc.), maar ook de prijs kan enorm verschillen. Sommige chambres d’hôtes eigenaars bieden kamers aan, waarbij het sanitair gedeeld dient te worden met andere kamers. Andere chambres d’hôtes zijn erg luxe en hebben bijvoorbeeld naast een buitenzwembad een sauna en een hottub.

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Explore

Users

Chambres d’Hôtes zoeken

Terug naar de homepagina

Copyright by Chambres d’Hôtes zoeken. All rights reserved 2018

Back to Bello home

Copyright by Chambres d’Hôtes zoeken. All rights reserved.

Inloggen

Register

Show Password

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacybeleid.

Heb je al een account?

Wachtwoord vergeten

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.