Brioche brood uit Frankrijk

29 januari 2021admin

Een brioche is een heerlijke zoet zacht  Frans witte brood maar smaakt eerder naar cake dan brood.

Het is licht en luchtig

De volmaakte brioche is een subtiel evenwicht tussen een vochtig mondgevoel en een volle boterachtige smaak. Het recept verschilt met dat van gewoon brood in het extra gebruik van suiker, eieren en roomboter.

Ons brioche recept:

  • 1/2 dl. melk
  • 35 g verse gist of 12 g gedroogde
  • 7 eieren
  • 15 g zout
  • 60 g suiker
  • 825 g bloem
  • 300 g gesmolten roomboter

Verwarm de oven voor op 50 graden. Maak de melk lauw en los
de gist daar in op. Roer in een grote kom de eieren los en roer er
zout en de suiker doorheen.
Zeef de bloem hierop en voeg vervolgens de melk, en daarna
de gesmolten boter toe. Kneed het deeg goed door tot een
homogene massa ontstaat.
Leg het deeg op een platte metalen schaal en dek dit ruim af
met plasticfolie. Plaats de schaal in de oven, laat het tot 2 x zijn
oorspronkelijke volume rijzen en sla het daarna plat. Verdeel het
in porties, doe het in de vormen en laat het 10 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 200 graden en bak de briochebroodjes af
in ongeveer 15-20 minuten. Kleine broodjes zijn sneller gaar dan
een groot brood. Ze smaken het lekkerst als ze dezelfde dag
gegeten worden.

Bon appétit

Bron: le vieux Boulanger

admin

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Explore

Users

Chambres d’Hôtes zoeken

Terug naar de homepagina

Copyright by Chambres d’Hôtes zoeken. All rights reserved 2018

Back to Bello home

Copyright by Chambres d’Hôtes zoeken. All rights reserved.

Inloggen

Register

Show Password

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our Privacybeleid.

Heb je al een account?

Wachtwoord vergeten

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.